Pages

Monday, June 24, 2013

Nisfu Sya'ban

Assalamualaikum w.b.t..

Alhmdulillah..kita diberi kesempatan untuk tiba di Malam Nisfu Sya'ban..i believed kita tau ape maksud malam Nisfu Sya'ban dan kelebihanya..

Sama2 lah kite memperbaiki diri..menjadi hamba yang lebih baik..lebih bertaqwa..lebih bersyukur..lebih berhati mulia..senang memaafkan org lain..dan meminta ampun dan maaf kepada mereka yang sepatutnya..
ni semua pesanan utk diri sendiri..kdg2 kite terlalu mengikut perasaan..sehingga lupe siapa yang berhak ke atas kite..takdir Allah tiada siapa mampu tandingi..

Dikesempatan ni..sy ingin meminta ampun dan maaf kepada semua yang berkaitan..kerana mungkin secara sengaja atau tidak sy telah melukai hati2 anda..sy juga memohon agar segala sengketa dilupakan..kerana buku baru bakal dibuka..diharapkan segala urusan masing2 dipermudahkan..sy mendoakan anda2 berbahagia dan mencapai apa jua kejayaan yang kalian idamkan..amin..=)

buang yang keruh ambil yang jernih..hati sy mungkin x putih..tapi sy juga manusia yang ada kasih dan sayang..i'm truly sorry..

Sabda Rasullullah S.A.W,
 Apabila tiba malam Nisfu Syaaban , maka hendaklah kalian bangun pada malamnya (melakukan ibadat) dan berpuasa pada siangnya, ini kerana Allah swt (turun merahmati hamba-hambaNya) pada malam tersebut mulai dari terbenamnya matahari ke langit dunia. Allah swt berfirman ” Adakah dari kalangan hamba-hambaKu yang memohon keampunan, maka akan Ku ampunkannya. Adakah dari kalangan mereka yang memohon rezeki , maka akan Ku turunkan rezeki untuknya. Adakah dari kalangan mereka orang yang ditimpa bala, maka akan Ku sejahterakannya. Adakah dari kalangan mereka yang begini dan adakah dari kalangan mereka yangt begini sehinggalah terbit Fajar “.

0 org nk cakap jugak:

Post a Comment